vakantiehuisjesalland vakantiewoning deventer sallandse heuvelrug Overijssel natuur Raalte vakantie even weg weekendje lang weekend week midweek fietsen wandelen vissen winkelen shoppen stadswandeling dickens boekenmarkt 6 personen 4 personen ruime tuin rondom vrij bomen bos

Boodschappen:
In Heeten is een Plusmarkt aanwezig, vrijdagavond koopavond. U kunt deze vinden als u vanaf het park linksaf de Zonnenbergerdijk opgaat, vervolgens linksaf bij de T-kruising. Deze weg vervolgt u. Na enkele meters nadat u Heeten bent ingereden ziet u aan uw linkerhand de Plusmarkt.
Als u vanaf de Plusmarkt iets verder doorrijdt en op de T-kruising linksaf gaat, vindt u op deze hoek een winkel met allerlei verse producten zoals kaas, brood, vlees etc.
Daarnaast vindt u de Rabobank.
Iets verderop in dit zelfde rijtje vindt u een eetgelegenheid met daarnaast een snackbar.

Vanuit de vakantiewoning zijn diverse mogelijkheden om u te vermaken.
Hieronder een greep uit deze mogelijkheden:

De Boreel Deventer:
Ooit een thuis voor militairen. Nu het nieuwste winkelhart van Deventer met bijvoorbeeld de Media Markt. Bovendien een zeer ruime parkeergarage voor 600 auto’s. Vanuit de Boreel loopt u zo het centrum binnen van Deventer.

Runshopping Centre:
U vindt hier bouwmarkten, een rijwielspeciaalzaak, filialen van electronicareuzen, enkele woonwinkels etc. U gaat hiervoor vanaf het park linksaf, op de T-kruising rechtsaf. Deze weg blijkt u volgen (over de brug over het kanaal) totdat u op een rotonde komt. Op deze rotonde neemt u de derde afslag, richting Deventer.

Markten:
•Deventer Grote algemene warenmarkt: vrijdag van 08.00-13.00 uur en zaterdag van 09.00-17.00 uur op het Centrumplein de Brink
•Raalte: in juli en augustus iedere woensdagochtend van 09.30-12.30. De sallandse botermarkt is een folkloristische markt met oude boerenambachten in authentieke klederdracht en ouderwetse kruudmoes en oliebollen. Tevens grote warenmarkt en snuffelmarkt.

Fietsen
Salland is bij uitstek geschikt om te fietsen. Zoveel diversiteit aan landschappen binnen fietsbereik: langs de rivier de IJssel, tussentijds oversteken via pintjes en fietsveren en genieten van de prachtige uiterwaarden en vergezichten. Fietsen over het platteland, met boeren op de trekker, fraaie boerderijen, koeien en schapen in de wei, landwinkels met streekproducten en Rustpunten onderweg voor een korte stop bij gastvrije bewoners in het buitengebied
Stadswandeling door Deventer
De stadswandeling voert u onder andere door het Bergkwartier en over het stadsplein de Brink. De lengte van de wandeling is 3 kilometer en duurt ongeveer anderhalf uur. Onderweg komt u een groot aantal gezellige eet- en drinkgelegenheden tegen. In de folder “Uit (URL HIDDEN) Deventer” kunt u op uw gemak een eetgelegenheid naar keuze uitzoeken.

Winkelen in Deventer
In alle straatjes in het centrum rondom de Brink vindt u naast het bekende winkelaanbod ook talloze bijzondere en unieke kleinschalige winkeltjes die zo typisch zijn voor Deventer. Elke eerste zondag van de maand is tussen 12.00- 17.00 uur koopzondag in de binnenstad. Op donderdagavond tot 21.00 uur is het koopavond in het centrum. Buiten het centrum, in de overige winkelcentra van Deventer, vindt de koopavond plaats op vrijdagavond tot 21.00 uur.

JB Bussink´s koekfabriek
Deventer en koek zijn onlos(s)makelijk met elkaar verbonden.
Dagelijks komen in de enige koekfabriek die Deventer nog rijk is honderden koeken vers uit de ovens. Een deel van deze koeken kan geproefd en gekocht worden in het Deventer Koekwinkeltje aan de Brink nummer 84.

Sallandse botermarkt, Raalte
In juli en augustus iedere woensdagochtend van 09.30–12.30.
De sallandse botermarkt is een folkloristische markt met oude boerenambachten in authentieke klederdracht en ouderwetse kruudmoes en oliebollen. Tevens grote warenmarkt en snuffelmarkt.

Sallandse heuvelrug
De Sallandse Heuvelrug (Overijssel) is een hoge zandrug in het landschap. De Sallandse Heuvelrug bestaat uit een aantal ‘bergen’, zoals de Hellendoornse Berg, de Haarlerberg, de Holterberg, de Sprengenberg en de Koningsbelt. In Nederland is de Sallandse Heuvelrug de enige plaats is waar nog een levensvatbare populatie korhoenders voorkomt.
De bossen op de Sallandse Heuvelrug zijn voor het grootste deel aangelegd op voormalige heide. Er komen reeën, vossen, dassen en steenmarters voor. Op natte plaatsen komen de bruine kikker, de kamsalamander en de kleine watersalamander voor.

Speelgoedmuseum Deventer
Deze is gevestigd op de Brink 47, tel.
Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur en op zon- en feestdagen van 13.00-17.00 uur.