Evenementen

Wat in december zeker niet mag ontbreken is een bezoek aan het Dickensfestijn! Hieronder vindt u hierover enige informatie.

Dickens Festijn
zaterdag 15 en zondag 16 december 
11.00-17.00 uur

 

 

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Op zaterdag 15 en zondag 16 december komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden. Kortom: volop theater en muziek!

Het Dickens Festijn vindt voor de 28e keer plaats en wordt jaarlijks bezocht door ruim 125.000 bezoekers. Het festijn speelt zich af in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. De geur van punch, huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen het decor.
Let op: toegang tot het Dickens Festijn is alléén mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Schouwburg). Bezoekers worden via dranghekken naar de ingang (t.h.v. de Walstraat) geleid. Er dient rekening gehouden te worden met een wachttijd bij de toegang. Deze wachttijd kan oplopen tot 1,5 uur.

Verblijft u in deze periode in onze vakantiewoning dan kunt u het Dickensfestijn bezoeken per fiets, per bus of per auto. Gezien de drukte (en de parkeerkosten) is het echter aan te raden met de fiets of het openbaar vervoer naar Deventer te komen. De bus die een halte heeft op de Spanjaarsdijk nabij de Zonnebergerdijk brengt u bijna voor de ingang van het Dickensfestijn. Desgewenst kunt u ook met de auto naar Schalkhaar gaan en uw auto parkeren nabij een van de vele bushaltes op de Koningin Wilhelminalaan en het laatste stukje met de bus uw weg afleggen. Wij hebben dit de laatste keer gedaan en is ons bijzonder goed bevallen!

 

Wat is er verder te doen in Salland?

Vrijwel dagelijks is er iets te beleven in Salland. Omdat de agenda vrijwel wekelijks wijzigt kunt u op de website van “Salland Natuurlijk Gastvrij” via de Agenda de diverse activiteiten per dag inzien.
Deze kunt u ook vinden via de link:  https://www.sallandnatuurlijkgastvrij.nl/Agenda/